Et webhotel til en hjemmeside

Hvis du skal i gang med at lave din egen hjemmeside, så er der helt sikkert et ton af spørgsmål der har meldt sig. Jeg er helt med på, at det ikke er nemt at være ny i den verden. Termer som webhotel, trafik, domæne og mange flere hober sig op i hovedet. Men vær ikke nervøs, i det her indlæg vil jeg klar lægge lidt af termerne for dig.

Lad os starte med domænet

Domænet er din hjemmesides navn for omverden, det er det de skriver i browseren for at finde dig. Det er skal derfor være nemt og til at huske. Domænet for TV 2 er tv2.dk, og det skal stå som eksempel for hvad et domæne i virkeligheden er.

Webhosting

Når du har styr på domænet, så skal du finde et webhotel. Webhoteller er dem der holder din hjemmesiden på nettet for dig. I princippet kan man godt selv hoste sin hjemmeside som det så fint hedder, men det kræver at din computer altid er online, og det er helt sikkert de færreste, der lader computeren køre i døgn drift. Når det er sagt, så er webhoteller faktisk så billige at det ikke kan betale sig, alene strøm forbruget på at have computeren kørende i døgndrift overstiger de 10 kroner som et webhotel koster mange steder. Her findes en god oversigt over hosting mulighederne i danmark.

Personligt kan jeg anbefale Unoeuro, som klart er en af de bedste spillere på markedet. De tilbyder ligesom mange andre udbydere rabatkoder, hos dem får man 3 måneders gratis hosting hvis man har en rabatkode, og sådan en kan du finde lige her.

CMS system

CMS står for content management system, hvilket er et veldig fint ord for et stykke software der tillader dig at administrere indholdet på din hjemmesiden uden at vide en hel masse om hverken kodning af hjemmesider eller noget andet omkring hjemmesider. Det bedste og mest brugte CMS system er uden tvivl WordPress. Det gode ved netop det system er, at mange webhotel udbydere tilbyder gratis installation af systemet, og ikke nok med det, men med et enkelt klik.

152 thoughts on “Et webhotel til en hjemmeside

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *