Nyheder i dagens Danmark

Hvis man følger bare en lille smule med i samfundet, så ved man at nyhederne flyder alle vegne. Der er gratis aviser man lige kan snuppe med i toget når man er på vej til og fra arbejde, der er lysbannere mange steder i storbyerne og så der er aviserne på nettet.

Der er selvfølgelig også alle de betalte udgaver af aviser, som for blot år tilbage var den måde man søgte sine informationer på. I dag er det anderledes, der er måske nogen der stadigvæk som fortrække de traditionelle aviser, men flertallet bruger i dag de gratis nyheders kanaler. Det ses også af omsætningstallene på de trykte medier. Jeg finder i dag mine nyheder på dagens.dk

Den store nyhedsstrøm er umiddelbart en god ting, det skulle gerne være med til at gøre flere mennesker mere oplyste omkring de begivenheder der rør sig i samfundet. Men kan der være en bagside af medaljen?

Kan de have en forstærkende effekt på kriser?

Der er ikke nogen tvivl om at finaskrisen har sat sine tydelige spor i samfundet, men havde den været ligeså omfattende hvis medierne ikke havde været med til at blæse den op? Jeg tror det personligt ikke, men der er natuligvis ikke nogen der med sikkerhed kan sige det. En ting er sikkert, der er rigtige mange der er glade for at de har meldt sig ind i en a-kasse, for krisen har både kostede arbejdspladser og familie kriser når huset har skulle sælges på tvangsauktion.

Mobiltelefonerne og andre medier

En sjov twist i samfundet er, at næsten alle har mobiltelefon som kan optage video og tage billeder, og det bliver i stigende grad udnyttet af aviserne på nettet. Befolkningen er nemlig ikke bange for at dele deres videoer, og på den måde kan man hurtigt og nemt få aktuelle billeder fra begivenheder hvor det ellers ikke var muligt.

138 thoughts on “Nyheder i dagens Danmark

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *