En varmepumpe kan sikre dig lave varmeomkostninger

Der er efterhånden mange gode varmepumper på markedet, så der er ikke de store undskyldninger for ikke, at overvejer om det er tid til en udskiftning af eksisterende varmekilde. Hvad enden du har olie, gas eller et pille fyr, så kan der være penge at spare ved af skifte til en luft til vand varmepumpe eller et jordvarmeanlæg.

Hvad er jordvarme?

Jordvarme er en særdeles topmoderne, men også vedvarende energiløsning. Anlægget henter energien ud af jorden. Det sker igennem et knap så avanceret kompressor styret pumpe system, som omdanner den halvkolde væske der løber i rørene i jorden, til en temperatur der gør at både hus og brugsvand kan opvarmes. Faktisk kan man også bruge systemet til en opvarmet pool hvis man ønsker det..

Et jordvarmeanlæg koster typisk 100.000-150.000 alt efter hvor meget grave arbejde der skal laves, og hvor meget der skal genskabes i haven efterfølgende. Tilbagebetalingstiden på anlægget er ca. 10år.

Sommerhusejerne kan spare rigtig mange penge

Imens at villa ejerne må nøjes med god besparelse, så er der rigtig mange penge at hente for de sommerhusejere der opvarmer der hus med el-varme i dag. Det gælder egentlig også for husejerne med huse på under 150 Kvm. Som også har elvarme.

Luft til luft varmepumperne er nemlig med tiden blevet så avanceret og gode, at man nemt spare 150.000 på 10 år ved et skifte fra traditionelle el-varmepaneler og til en moderne varmepumpe, det betyder altså at varmepumpen her kan tjene sig selv hjem 10-12 gange på en 10 årig periode.

Hvis du har fået blod på tanden og gerne vil læse noget mere om varmepumpe anlæg, og andre optimeringstiltag, så kan du se denne her artikel om energirenovering.

144 thoughts on “En varmepumpe kan sikre dig lave varmeomkostninger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *