Bambusgarn er det nyeste skridt for at redde miljøet

Bambusgarn er den nyeste garntype på markedet, men også den mest miljøvenligste type, der findes. Bambusgarn fremstilles af vegetabilske fibre modsat f.eks. uld, der fremstilles af animalske fibre. Der er færre processer i fremstillingen af dette garn, hvorfor det hitter hos især veganske strikkere og hæklere, der går op i bæredygtighed.

Bambus har udover nogle antibakterielle egenskaber, der gør denne garntype perfekt til børn og personer, der har allergier og derfor ikke kan tåle syntetiske eller animalske stoftyper. Derudover findes man en slidstyrke i bambusgarn, som ikke findes andre steder.

Derfor bør man bruge bambusgarn til tøj og tekstiler

Udover dens egenskaber som antibakteriel og allergivenlig, har bambusgarn også termiske egenskaber. Strikker eller hækler man tøj af denne garntype er man garanteret at kroppen kan holde sig kølig på varme dage, og lun på de kolde.

Derfor vælger flere og flere at strikke og hækle baby- og børnetøj i dette garn. Derudover bruges bamboogarn også til at hækle og strikke tekstiler til køkkenet eller badeværelset. Man kan f.eks. lave nogle silkebløde vaskeklude, håndklæder eller varmeledende grydelapper, der ikke smelter ved brug.

Derudover kan bambusgarn tåle at blive maskinvasket ved højere temperaturer end f.eks. akryl- og uldgarn, hvilket gør rengøringen lettere og derudover hjælper en med at komme eventuelle bakterier til livs. Bambusgarn er et åndbart materiale, der lader huden ånde. Derfor er det yderst velegnet til tæpper, bluser, cardigans og babytøj.

Blandingsgarner med bambus

Den foretrukne egenskab ved bambusgarn er dens slidstyrke. Derfor bruges bambus ofte i et garnmix, for at højne blødhed og slidstyrken i det endelige produkt. Der findes forskellige slags blandingsgarner, hvor bambus indgår, vælg derfor dén, der passer til dit projekt.

Ofte vil man finde et blandingsgarn med bambus og akryl, da akrylgarn også har stor slidstyrke. Dog er det mest brugte blandingsgarn et mix af både bomuld, bambus og akryl – her får man det bedste fra alle verdener.

Blandingsgarner er oftest lidt dyrere end den rene garntype. Derfor skal man vælge med omhu før man blot går shop amok for at starte et nyt projekt.

Oplev en ny verden af farver og mønstre med bambusgarn

I langt de fleste tilfælde ønsker man at farven på ens garn holder stik med ens forventninger til tanken om det færdige produkt. Med bambusgarn kan man åbne op for en regnbuepalette af smukke farver, hvor man får et æstetisk udtryk, uanset om man vælger en pastel-, eller pangnuance.

Grundet de vegetabilske fibre i bambusgarn, er denne mere åben for at indtage forskellige farver, hvorfor man får et klarere resultat efter farvningen. Dette vil tydeligst kunne ses, hvis man ligger sit bambusgarn op ved siden af f.eks. akryl eller uld, der vil virke mere flad og støvet i farverne.

At man kan få dette garn i mange forskellige farver og farvenuancer gør, at man har mulighed for at kaste sig ud i nogle farverige mønstre og lave skyggeeffekter i sit arbejde – en effekt man ellers kun ser ved brodering.

2.626 thoughts on “Bambusgarn er det nyeste skridt for at redde miljøet