Nøgler til bolig

6 tips, der kan gøre dit hus klar til salg og øge din friværdi

Skal du til at sælge dit hus? Eller måske ønsker du blot, ligesom de fleste andre danskere, at øge friværdien i dit hjem, så det er klar til et salg i fremtiden.

For de fleste mennesker er køb af hus den største investering, som de nogensinde vil foretage sig, hvorfor det her især er vigtigt at tage sig godt af huset og sørge for, at investeringen bliver god. Hvem vil ikke nyde en pension, hvor huslånet er afbetalt, og hvor du har et meget værdifuldt aktiv tilbage, som du eventuelt kan sælge og få en masse penge på lommen.

I denne guide har vi skrevet om nogle smarte måder, hvorpå du kan øge friværdien i dit hjem og samtidig gøre det mere salgsvenligt.

Renovering af køkken

En renovering af køkkenet er ofte en sikker vinder. Selvom det kan være dyrt at få det gjort, så kan det næsten altid betale sig. Et flot, moderne og nyrenoveret køkken er guf i køberens øjne og vil uden tvivl gøre dit hjem mere salgsklart og samtidig øge din friværdi markant. Alt efter hvor gammelt dit nuværende køkken er, er dette helt sikkert en løsning, som du bør overveje.

Mal, mal, mal

En af de nemmeste og mest omkostningseffektive måder at øge værdien af ethvert hjem er ved at male. Nymalede rum ser nye, opdaterede og rene ud og vil utvivlsomt have en enorm effekt på din forhandlingsstyrke overfor en potentiel køber. Når du skal vælge farver, så husk – især hvis du skal sælge snart – at det ikke handler om din personlige smag, men om et hussalg. De fleste mennesker foretrækker neutrale farver; hvid, beige osv. Af denne grund kan det være en god ide at lægge dine personlige præferencer til side og tænke i salgsbaner – hvad øger værdien af dit hjem mest?

Maling er ikke frygteligt dyrt, og processen tager ikke særligt længe, så kom i gang! Køb nogle liter maling, sæt en dag til side i kalenderen og mal. Det er alle pengene og al tiden værd.

Små badeværelsesopgraderinger gør en stor forskel

Badeværelset er en vigtig del af ethvert hjem, og en opgradering af badeværelset kan øge værdien af dit hjem markant. Investeringer i badeværelset giver konsekvent et betydeligt afkast, så der er absolut ingen grund til ikke at gøre det. Selv hvis du ikke har råd til en komplet renovering, vil mindre opgraderinger, som udskiftning af gammelt tapet eller udskiftning af gamle lyspærer, have meget stor indflydelse på værdiansættelsen af din bolig.

Algebehandling af tag

Alger på tag er meget udbredt blandt danske huse, og det giver bare huset et ældre udseende udefra. Det kan gøre en enorm forskel for dit hjems eksteriør, hvis du anskaffer professionel algebehandling. Det vil give potentielle købere et langt bedre førstehåndsindtryk af din bolig og ultimativt øge din forhandlingsstyrke overfor dem. En professionel algebehandling er desuden meget billig – med priser så lave som et par tusinde kroner, hvilket potentielt kan give mange tusinde kroner tilbage i friværdi.

Udskift gamle tæpper

Tag et godt kig på dit hjems gulvtæpper. Er dine tæpper gamle, slidte eller bare generelt forældet? Her kan det uden tvivl være både en rentabel og billig løsning at købe nye tæpper og få de gamle udskiftet. Forældede og grimme tæpper er ikke et godt indtryk at give, når købere skal ud og se på din bolig.

Rengør og organiser haven

En beskidt og rodet have vil få dit hjem til at skille sig ud – på en dårlig måde. Er græsset lidt for langt? Er der meget ukrudt, og er blomsterne ikke blevet vandet længe? Alt dette vil give et meget dårligt indtryk af dit hjem, og det vil uden tvivl mindske værdien af det. Her er den gode nyhed, at du på billig og nem vis kan fikse dette problem.

Hvis du ikke har lyst/gider at gå ud i haven selv og fikse disse problemer, kan du for relativt billige penge betale dig til en professionel haveservice, som vil slå græsset, klippe hækken, gøre blomsterbedene flotte igen, og hvad der nu ellers skulle være. Der er ingen tvivl om, at dette vil gøre dit hjem betydeligt mere værdifuldt uden at gøre ondt på budgettet.

Hvis du føler at det lyder som en større omgang du ikke kan overskue, og egentlig hellere bare vil gøre bolig ren og lækker, så kan du følge denne guide fra Søndagsavisen.

128 thoughts on “6 tips, der kan gøre dit hus klar til salg og øge din friværdi

 1. Rastrear Celular

  Rastreador de celular – Aplicativo de rastreamento oculto que registra localização, SMS, áudio de chamadas, WhatsApp, Facebook, foto, câmera, atividade de internet. Melhor para controle dos pais e monitoramento de funcionários. Rastrear Telefone Celular Grátis – Programa de Monitoramento Online.

  Svar
 2. Backlink Portfolio

  Hey there! Do you know if they make any plugins
  to assist with SEO? I’m trying to get my site to
  rank for some targeted keywords but I’m not seeing very good gains.

  If you know of any please share. Thank you! You can read similar art here: AA List

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *