CSR tjek skema

Sundhed og CSR går hånd i hånd

Har du en virksomhed, kender du sikkert til begrebet CSR. CSR står for Corporate Social Responsibility. Det vil sige, at du som virksomhed tager et ansvar for dine omgivelser på den ene eller anden facon.

For mange er CSR ensbetydende med et fokus på klimaet, og at virksomheden ikke forurener for meget. CSR kan dog være meget mere end det. Det handler nemlig også om områder som sundhed.

I dette indlæg dykker vi længere ned i CSR. Derudover sætter vi fokus på, hvorfor sundhed også er en del af CSR. Læs med her, og bliv klogere på hele CSR-området.

CSR er meget mere end klima

Selvom CSR ofte er lig med fokus på klima, er det meget mere end det. Selvfølgelig er det vigtigt, at du får taget ansvar for dine omgivelser, når det kommer til klimaet. Det kan for eksempel være fokus på at mindske forureningen eller foretage miljømæssige tiltag, der for eksempel mindsker forbruget af strøm.

CSR kan dog være meget mere end det. CSR kan også være i forhold til menneskerettigheder, hvor din virksomhed gør en ekstraordinær indsats for at forbedre rettighederne. Det kan også være god forretningsetik, hvor du fokuserer på et godt forhold til samarbejdspartnere, kunder og så videre.

Et andet område er at tage ekstra hensyn til det lokale samfund. Det kan være ved at tilbyde arbejdspladser til de lokale, støtte lokale arrangementer og så videre.

Der er derfor mange forskellige løsninger, når du ønsker at sætte fokus på CSR og sundhed. Sundhed på en CSr arbejdsplads er f.eks at stille træningsudstyr til rådighed for dine medarbejdere. Det kan være en motionscykel der står til fri afbenyttelse på arbejdspladsen, og som må bruges uden at det bliver modregnet i timeregnskabet. Selvom du er en mindre virksomhed, kan du stadig gøre en forskel med en CSR-strategi, f.eks med en motionscykel til de ansatte. Læs mere om CSR og sundhed på csr-maerket.dk.

Sæt også fokus på sundhed i din CSR-strategi – både internt og eksternt

Sundhed er også en del af CSR. Sundhed kan dog komme til udtryk på flere forskellige måder. Det kan blandt andet være i forhold til dine medarbejdere.

Der er flere forskellige måder, du kan forbedre sundheden for dine medarbejdere på. Det kan blandt andet være i forhold til arbejdsforholdene. Hvis der er mange tunge løft, kan du investere i løftegrej, der mindsker den arbejdsmæssige belastning. Sundhedsmæssigt kan det spare dine medarbejdere for skader.

Har du mange kontoransatte i din virksomhed, kan det også være en god idé at tænke sundhed ind i din CSR-strategi. Kontorarbejde er ofte indbegrebet af meget stillesiddende arbejde. Det kan også være skadeligt for dine medarbejdere. Det er nemlig vigtigt, at kroppen bliver holdt i gang.

Der er flere måder, du kan gøre det på. Det kan for eksempel være med fitnessfaciliteter, som dine medarbejdere kan benytte. Det behøver ikke være et helt fitnesscenter, du stiller til rådighed. Det kan sagtens være nogle få maskiner.

Et godt eksempel er en motionscykel. Motionscykler kan sagtens stå rundt omkring på kontorerne. Det giver medarbejderne mulighed for at tage en lille tur, når de har brug for at få rørt sig. Du skal bare finde en motionscykel, der passer til din virksomhed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *