Sådan forholder du dig til et dødsbo

Står du i den situation, at du pludseligt skal forholde dig til et dødsbo, kan der opstå mange forvirrende følelser. Måske du har mistet et kært og tæt familiemedlem, og du derfor ligeledes starter en sprogproces. Og midt i din sorg skal du forholde dig helt praktisk til den usædvanlige situation.

Herunder kan du få et par gode råd til, hvordan du kan gøre hele situationen lidt mere overskuelig.

Hvis I er flere, så skal I støtte hinanden

Hvis I er flere om det samme, er det vigtigt, at I står sammen og støtter hinanden. I forholder jeg til situationen på hver jeres måde, og I kan reagere meget forskelligt – og det er helt okay. Der skal være plads til jeres forskellige reaktioner, og det er kun ved at støtte hinanden, at I hver især kan komme lettere gennem det.

I skal naturligvis først og fremmest husker på jer selv, så I ikke skubber jeres egen bearbejdelse. Men ved at bruge hinanden, kan situationen blive langt lettere for jer alle.

Få hjælp udefra til at overskue situationen

Læs mere her om muligheden for at få hjælp udefra. Hvis I har svært ved at samarbejde som efterladte, eller hvis det ganske enkelt føles som en for stor mundfuld, er det en god idé at overveje hjælp udefra.

Her kan I få hjælp til det praktiske papirarbejde, og til at overskue indholdet i testamentet. Hvis der skulle opstå uenigheder, kan I også få hjælp til at udrede de indviklede tråde.

Gør det til en proces og et overgangsritual

Gå ind til det- og i det med et udgangspunkt om, at det skal være et overgangsritual. Se det som en ting, der skal gøres i stilhed og ro, for også at få sagt farvel til afdøde. På den måde kan det hele omkring situationen blive lidt lettere og give mere mening for dig.

One thought on “Sådan forholder du dig til et dødsbo

  1. 20bet

    I am currently writing a paper that is very related to your content. I read your article and I have some questions. I would like to ask you. Can you answer me? I’ll keep an eye out for your reply. 20bet

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *