Hvor skal du have transportbur i bilen?

Jeg ser næsten hver dag mennesker der har valgt, at tag deres kæreste eje, hunden, med i bilen. Det er der som sådan ikke noget galt i, faktisk synes jeg det er en rigtig god ide at hunden får lov at komme med rundt til lidt forskellige steder.Specielt hvis alternativet er, at den skal gå alene derhjemme. Der hvor det ofte bekymre mig er når hunden ikke er fastspændt eller sidder i bur.

Det er faktisk ikke bare et lov krav at hunden på en eller anden måde er forsvarligt anbragt i bilen, men det er også tosse dumt hvis der sker noget. Loven beskriver ganske kort, at en hund betragtes som gods, og at den derfor skal anbringes forsvarligt.

Der findes forskellige måde at anbringe hunden forsvarligt på. Den ene som beskrives på denne her side, handler om at man anbringer hunden i et transportbur egnet til transport af netop den hund i den størrelse.

Et andet, men fint alternativ kan være en sikkerhedssele til hunde, de fås i mange størrelser og er faktisk meget lette at bruge. De spændes fast i hundes sele og klikkes bagefter ned i sikkerhedsselen i bilen.

3 grunde til at spænde hunden fast.

1. Det øger din hunds sikkerhed ved uheld, og derfor bør du altid spænde hunden fast.

2. Det øger andre sikkerhed ved uheld. Hunde kan nemt blive aggressive, hvis de er bange eller såret, derfor skal hunden være i bur så rednings personale ikke bliver bidt af hunden.

3. Det er sund fornuft ikke at lade hunden sidde på skødet under transporten.

One thought on “Hvor skal du have transportbur i bilen?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *