Guide: tænk bæredygtigt og økonomisk, når du køber tøj

Det er efterhånden ved at stå ret klart, at vi menneskers materielle forbrug er en af de ting, der er med til at bidrage til slid på kloden og den globale opvarmning. Vi er vant til at bruge penge og købe nye ting. Men dårlig produktion og hurtig udskiftning er ikke godt for hverken natur eller miljø.

Vil du gerne gøre noget for klimakampen, så kan du derfor begynde at tænke over dit forbrug. Du kan starte med det tøj, du går rundt i. Er du som de fleste andre, så kan du sikkert godt lide at shoppe.

Du må stadig gerne købe tøj

Og du er altså ikke nødt til at lægge shoppeturene helt på hylden. For det er stadig i orden at gå op i pænt tøj og forkæle dig selv. Tricket er her særligt at tænke over den måde, som du udvælger og bruger dit tøj på.

I stedet for at købe en masse nyt og billigt i en dårlig kvalitet, så kan du med fordel vælge lidt dyrere produkter, som til gengæld holder længere. Tøj i høj kvalitet bliver blandt andet ikke forvasket, og det ser flot ud i meget længere tid.

Vælg tidløse designs

En af de helt store syndere inden for tøjforbrug er modeindustrien. Det er den, fordi denne industri dikterer, at vi skal skifte vores garderobe ud hvert halve år. Derfor er det en dårlig idé at shoppe tøj baseret på modetendenser.

I stedet skal du vælge tøj, der er enkelt, klassisk og tidløst. Du skal vælge det, du kan lide, frem for det, der er in. For mænd kunne det for eksempel være en smart og komfortabel poloshirt, der kunne være det perfekte eksempel på dette.

Fordelen ved polo-designet

Der er mange rigtig gode grunde til at fremhæve netop polo shirts og relaterede produkter. Oprindeligt var denne linje af produkter noget, man brugte til sport. Men det lækre design vækkede opmærksomhed, og i næsten hundrede år har poloshirts været en del af modebilledet.

Derfor kan du være sikker på, at en poloshirt ikke kommer til at gå af mode lige foreløbig. Den kommer derfor ikke til at ligge og samle støv i skabet efter at du kun har brugt den få gange. Desuden passer det simple og flotte design til næsten alt andet tøj og næsten alle situationer.

Giv tøjet videre

Men der er også andre steder, hvor du kan gøre en indsats. Du kan for eksempel tænke over, hvad du gør, når du skiller dig af med tøjet igen. Er det i stykker, skal du selvfølgelig smide det ud. Men er tøjet okay, og er du bare blevet træt af det, så kan du give det videre.

For eksempel kan du skænke dit tøj til genbrug. Her vil andre mennesker i nød få en masse gavn af det. Efterhånden er der også mange tøjbutikker, som tager imod brugte produkter, som de bruger i deres nye produktion.

150 thoughts on “Guide: tænk bæredygtigt og økonomisk, når du køber tøj

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *