Elcykellisterne suser derudaf

Har du prøvet at ligge og puste og være helt rød i hovedet mens du tramper i pedalerne i modvind op ad bakke, og så blive overhalet af en bedstemor der kører ubesværet på sin elcykel? Eller måske har du overvejet at købe en elcykel, men ved ikke helt om det er noget for dig?

En elcykel er en god investering, for både unge og gamle.

En elcykel er genial til de ældre som både holder af at få frisk luft, komme vidt omkring og være aktive, men hvor benene ikke nødvendigvis kan holde til de mange kilometer. Alle aldersgrupper kan være med. Har du langt på arbejde, men nyder at vågne op til frisk luft og få varme i kinderne? Holder du af en lang cykeltur i naturen, men der er mange seje bakker? Så er en elcykel også noget for dig.

Markedet for elcykler et boostet over de sidste par år, og de sælges i stor stil. Særligt da Covid-19 ramte i forår/sommer fik mange øjnene op for cyklen som både transportmiddel og som motion og hobby – og med en elcykel kan de fleste være med.

Elcyklen er også et godt valg for dem, der gerne vil skåne miljøet en smule. Vejdirektoratet har lavet en undersøgelse, der viser at omkring halvdelen af elcykellisterne foretrækker elcyklen frem for bilen.

Vælg den rette elcykel

Når så man har sat sig for at komme med på bølgen og anskaffe sig en elcykel, er næste spørgsmål hvilken man skal vælge. Der er forskellige typer og mange muligheder.

Der er flere ting at tage stilling til, når man skal købe en elcykel. Batteri, motor, gear og service er værd at tænke over. Overvej hvor ofte du skal bruge den og hvor langt du skal køre, da motor og batteri skal understøtte det.

Batteriet findes i forskellige størrelser og til forskellige rækkevidder og der findes to motortyper – forhjulsmotor eller centermotor. Centermotor sidder midt på og giver en god vægtfordeling på cyklen. Du vil føle at du bliver skubbet fremad. Den forhjulsmotoren derimod giver dig følelsen af at blive trukket fremad.

Når du har valgt dig en elcykel er det en god ide at undersøge, hvad forhandleren har af holdning til service og garanti, da du gerne skulle kunne få den til service og reparation efter behov.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *