Hvordan skaber man en hyggelig boligindretning?

Boligindretning kan være svært at overskue og blive klog på, men det er faktisk ganske nemt, når man lærer at holde tungen lige i munden. Du er måske nødt til at holde dig selv fast ved tøjlerne, men det er det hele værd, når dit hjem kommer til at fremstå som en gennemtænkt helhed. 

Der er mange måder at gøre dit hjem til dit eget, et indbydende og dejligt sted fuld af liv og hyggeDu kan læse mere om boligindretning og få flere tips og tricks på Nyhedshelten.dk. 

Boligindretning der luner 

Hjemmet skal være et rart og hyggeligt sted at være, og din bolig skal gerne være indbydende; både for dig selv og dine gæster. Hvis det ikke er rart at være hjemme, kan det påvirke dit mentale helbred og gøre dig rastløs og utryg. 

Hyggelig boligindretning afhænger meget af din definition af hygge, og det betyder ikke, du ikke kan beholde den flotte designersofa, selvom den har en hård æstetik. Du kan altid bløde et lokale op med tæpper eller puder. 

Når du vælger tilbehør til eksempelvis stuen, så sørg for, at det matcher – bare en smule. Lad være med at blande for mange mønstre. Du kan på nettet læse om, hvilke designs ikke går godt sammen – det mest kendte er selvfølgelig striber og tern. 

Med hjælp fra bløde genstande som tæpper og puder kan du hurtigt skabe et mere indbydende lokale. Blomster eller andre aspekter af natur kan også gøre en stor del. Det kan være noget så banalt som en tørret gren fra haven eller skoven med lidt pynt, der hænger fra loftet, eller det kan være en frisk buket på et bord. 

Nyt liv i dit hjem 

Hvis du vil gøre dit hjem mere personligt, kan ”generationsmøbler” være noget, du skal kigge efter. Møbler fra genbrugsbutikker, loppemarkeder eller familiemedlemmer kan give dit hjem et helt unikt udseende. 

Måske er genbrugsmøbler ikke din ting. Nogle synes nemlig, de ser for gamle ud, og vil ikke have dem stående derhjemme. Men hvis du har sikret dig, det ikke er et helt unikt og sjældent møbel, du står med, er der ikke noget i vejen for at modificere det. 

Med lak, maling og kontaktpapir er der ingen grænser for, hvad du kan omdanne eksempelvis en gammel kommode til! Og du behøver ikke engang være særlig kreativ – hvis du kender en kunstnerisk sjæl, vil mange ofte springe efter chancen for at få frie tøjler med at give et gammelt møbel nyt liv! Alt, du skal gøre, er at spørge rundt og sørge for materialer – og måske en løs vejledning, hvis du ønsker en speciel stil. 

Liv i dit hjem kan også være levende planter. Især i køkkenet gør en lille urtehave sig godt i vindueskarmen, og det er jo også praktisk, når man skal lave mad. Planter som aloe vera kan være gode på badeværelset, delvist på grund af deres ligegladhed i forhold til lys, men også fordi de gør sig godt på sår, forbrændinger, skader eller uren hud. 

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *