Forårsoprydning

Bedst som jeg forleden troede, at det var tid at gå i haven og få styr på alle de bede, der pt. er dækket af blade og grene, fik jeg mig en rigtig kedelig overraskelse. I min søgen efter greben i værkstedet gik det nemlig op for mig, at hele værkstedet og garagen ligner et bombet… Vinteren over har jeg af gode grunde ikke befundet mig i værkstedet andet end når jeg har hentet sprinklervæske til bilen, og derfor har jeg ikke tænkt over, at alting roder, som det gør.

I stedet for at tage greben med ud i haven, valgte jeg derfor at trække i mit fineste arbejdstøj -og rydde op i værkstedet. Umiddelbart synes opgaven måske kedelig, men efter at være stødt på de første 2-3 ting, jeg faktisk ikke vidst, vi havde, blev det faktisk helt spændende at rydde op derude. Det skal lige siges, at min frue og jeg bor på et nedlagt landbrug, og at vi derfor ikke selv har fyldt alt det skidt og ragelse ind i værkstedet, som nu ligger og fylder. Da vi overtog stedet, fulgte værkstedsinventar mv. med i købet.

Blandt de ting, jeg ikke vidst, vi havde, var en gammel valse, en flot gammel le, 4 vinterdæk til en morris mascot!? + et par reservedele, en masse stenalderfund; økse, knive etc. og en masse gamle aviser, der stadig var i læsbar stand. Jeg har aldrig været den store samler eller tingfinger, men det her var rent faktisk rigtig spændende at gå på opdagelse i. Aviserne var fra 50’erne, og selvom fruen bad mig smide dem ud, har jeg nu lagt dem i udestuen, så jeg kan læse dem ved lejlighed.

Der var selvfølgelig også flere ting, jeg allerede vidste, vi have, men som jeg bare ikke havde kunnet finde i lang tid. Heriblandt mine lavasten til grillen, som jo rent faktisk skal bruges inden længe, alle mine vaskeskind, bilshampoo og vinylrens. Derudover fandt jeg en masse haveredskaber; små planteskovle, lugejern og river samt en masse forskellige potter og krukker. Ting, som ihvertfald fruen bliver glad for at se igen.

Mange af de ting og dingenoter, jeg fandt i værkstedet, har vi som sådan ikke brug for. Den tidligere ejer var tilsyneladende morris-entusiast, hvilket jeg sagtens kan forstå. Jeg har længe drømt om at købe en veteranbil, men da hverken økonomien eller håndværkerevnerne rækker til at skrue på gamle biler, vil jeg i stedet forsøge at sælge reservedele + dæk via Den Blå Avis eller een af de andre annoncesider på nettet. Mon ikke, at de ting, jeg fandt, kan betale en fin timeløn for oprydningen?

Alle vores haveredskaber hænger nu fint og flot på væggen, og gulvet er ryddet og fejet. Der er smidt en trailerfuld skidt og ragelse på genbrugen, og de ting, der skal sælges er stillet klar til afhentning. Jeg ved slet ikke, hvordan værkstedet nogensinde er kommet til at se sådan ud, som det gjorde… Derimod ved jeg, at det ikke kommer til at ske igen. Fremover sørger jeg for at hænge tingene rigtigt, når de er blevet brugt, ligesom ungerne og fruen får samme retningslinjer at følge.

2 thoughts on “Forårsoprydning

  1. Johanne

    Vi har selv overtaget et gammel nedlagt landbrug og her har vi også fundet alt muligt spændende (og mindre) spændende ting. Specielt nu når vi er ved at bygge om – der har vi fundet rigtigt gamle aviser helt tilbage til 30’erne… det er rigtigt interessant at læse.

    Svar
  2. Phahhoura

    Higher risks have been reported for patients homozygous for the factor V Leiden mutation, with a marked in crease in homozygous carriers using HC compared with non carriers who were not users viagra price comparison Elimination half life, HIV infected patients, IV administration 1

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *