Biopejse erstatter brændeovne

Jeg har altid elsket at have en pejs. Om vinteren står for døren, eller vi har en regnfuld dansk sommer – så er det hyggeligt og afslappende at flade ud foran ilden fra en pejs. Så hyggeligt som det er, så er det dog også ganske besværligt. Oftest er man løbet tør for brænde, og derfor skal man ud i regnen eller sneen for at hente mere brænde i skuret.

Dertil kommer det at der med brænder kommer en masse snavs ind i stuen. Når pejsen brænder sviner den ligeledes, og jeg må indrømme at den også lugter ret meget. Værst er det når ens tøj eller møbler lugter som en bodega efter pejsen har brændt bare en halv times tid.

Om det er usundt med en pejs eller ej er jeg for så vidt ligeglad med, jeg syntes dog at de praktiske ulemper er for store til at jeg gider bruge min pejs. Da man var lille sørgede forældrene for at alt var rent og iorden – nu skal man selv gøre det, og hvad er løsningen så?

En bio pejs er perfekt.

En god løsning er en bio pejs. Pejsen kræver ingen skorsten, og derfor kan man rykke rundt på den lige som man ønsker det. Faktisk kan man placere den på terrassen om sommeren, og tage den med ind om vinteren. Den kan stå i stuen den ene dag, og i køkkenet den anden. Friheden er uden tvivl fantastisk, spørgsmålet er så bare hvor meget man vil udnytte den ifht. sin indretning.

Et andet dejligt aspekt ved en biopejs er at den ikke sviner. Brændet er erstattet af en spritvæske kaldet etanol, og den hverken soder, ryger eller lugter (i hvert fald ikke efter min næses bedømmelse). Jeg slipper derfor for at støvsuge og vaske gulv efter biopejsen har været i brug – og mine møbler eller mit tøj stinker heller ikke af røg.

En biopejs er dejlig nem at anvende, man hælder blot etanol i biopejsen, og antænder væsken med en lighter. Det kan man gøre kort inden man får gæster, helt uden at det sviner. Det eneste rod er de par flasker man har brugt til opfyldningen, og det er jo heldigvis ikke det største problem.

Biopejse vil erstatte brændeovne

I fremtiden tror jeg at brændeovne vil blive erstattet af biopejse. De belaster ikke miljøet, og netop dette er der ufatteligt meget fokus på i disse år. Jeg kan godt forstå de små kvareterer hvor man føler at miljøet bliver belastet i perioder af brændeovns røg. Her ville en biopejs være perfekt. Detsuden tror jeg at behovet for varmen bliver mindre – det er efterhånden kun hyggen der tæller. Derfor er biopejsen et fornuftigt alternativ der kan erstatte brændeovnen.

Indretning i fokus

Som behovet for varmen er faldet, er behovet for et æstetisk flot hjem steget. Friheden i biopejse som jeg nævnte før er en anden faktor der øger sandsynligheden for et skifte væk fra brændeovne.

Om brændeovnen nogensinde forsvinder fuldstændig er svært at sige noget om, men jeg tror at det blot er et spørgsmål om tid før biopejsen overgår brændeovne.

128 thoughts on “Biopejse erstatter brændeovne

 1. Kurt

  Jeg er nu ikke helt så optimisk, jeg tror på at der stadigvæk vil være brændeovne at finde i rigtig mange hjem, også i fremtiden. Det er god og effektiv varme, det smider man jo ikke bare væk.

  Svar
 2. ecommerce

  You are actually a good webmaster. This website loading speed is amazing.
  It seems that you’re doing any distinctive trick. Furthermore,
  the contents are masterpiece. you’ve performed a excellent task in this matter!
  Similar here: e-commerce and also
  here: Zakupy online

  Svar
 3. Scrapebox AA List

  Hello there! Do you know if they make any plugins to help with SEO?
  I’m trying to get my site to rank for some targeted keywords but I’m not seeing very good success.
  If you know of any please share. Thank you! I saw similar
  article here: Auto Approve List

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *