5 gode grunde til at bestille tid til en synstest

Synet er uden tvivl en af vores vigtigste sanser, og det er lige netop derfor, at du skal passe godt på det. Det kan du gøre ved regelmæssigt at få tjekket synet ved en synstest – både for at få tjekket, om du har brug for briller eller kontaktlinser eller om du skal have justeret din styrke for at sikre, at du altid ser helt klart. Vi har her samlet 5 gode grunde til at bestille tid til en synstest.

Du er i højrisiko for synsproblemer

Selvfølgelig kan folk i alle aldre få problemer med synet, men der er altså nogle, der er i højere risiko end andre. Det gælder især personer over 40 år samt personer, der lider af diabetes, forhøjet blodtryk eller har grøn stær i familien. Hvis du er en del af en af disse grupper, er det en god idé at få foretaget en synstest regelmæssigt.

Du får hurtigt trætte øjne og hovedpine

Hvis du hurtigt får trætte øjne og hovedpine, når du f.eks. læser, kører bil eller sidder og arbejder ved computeren, kan det være tegn på, at dit syn er blevet dårligere. Det er et problem, som briller ofte kan løse for dig – men det kan en synstest afklare for dig.

Du har tørre, røde eller kløende øjne

Tørre og røde øjne er et almindeligt symptom, der kan opstå, når man sidder foran en computerskærm i længere tid uden at blinke. I mange tilfælde kan øjendråber afhjælpe symptomerne, men hvis de varer ved, er det en god idé at tage forbi til en synstest.

Du er nærsynet eller langsynet

Hvis du har problemer med at se klart enten på kort eller lang afstand, er du med stor sandsynlighed enten nær- eller langsynet. Det kan en synstest dog afklare for dig – og det er et problem, som både briller og kontaktlinser kan afhjælpe for dig.

Du har et sløret syn

Et sløret eller uskarpt syn kan betyde, at dit syn er blevet dårligere – men det kan også opstå i forbindelse med flere øjensygdomme, som f.eks. grøn stær eller diabetes. Det kan du dog finde ud af ved en synstest – og ofte kan briller eller kontaktlinser forbedre dit syn.

Lever du med nogle af disse gener, er det en god idé at tage forbi til en synstest i Fredericia.

52 thoughts on “5 gode grunde til at bestille tid til en synstest

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *